Stressfri 17. mai-feiring i norsk natur

Lengde: ca 13 km
Tid: 4 t 45 min

Gratulerer med dagen alle sammen!

Årets nasjonaldagfeiring har foregått på en (for meg) nokså utradisjonell måte. Jeg bestemte meg for at jeg ikke orket enda et år med trengsel og køgåing nede i sentrum, og allierte meg med et par villige turgåere som heller ikke hadde overveldende stort behov for heliumsballonger og lakris for å være lykkelige.

Vi startet fra Stubban og gikk over Risvollan i retning Estenstadmarka. Heidi mente å være godt kjent i området og tok oss med på en sti vi ikke hadde gått før. Det viste seg imidlertid at hun ikke var riktig så godt kjent som hun hadde gitt inntrykk av, faktisk hadde ikke hun heller gått stien før. Men det gjorde ingenting! Været var nydelig, med sol og svalende vind. Stien var (for det meste) tørr og fin og trærne begynte å bli grønne. De firbeinte fikk lov å boltre seg fritt og storkoste seg. Rambo så sitt snitt til å hoppe litt i gjørma også, han hadde nemlig hørt fra Inka at gjørmebad gjør underverker for pelsen. Om det har velgjørende effekter, utover å fremtvinge en runde i dusjen, vil vise seg i løpet av sommeren.

Et stykke opp i marka fant vi en rasteplass hvor vi slo oss ned i sola. Bare Heidi hadde vært strategisk nok til å smøre matpakke, vi andre måtte nødrasjonere en halv pakke Gjendekjeks med sjokoladetrekk. Kaffe og lunkent vann ble også servert, og hundene fikk hvile i skyggen mens vi hentet inn nye krefter. Etter pausen måtte Heidi snu og returnere til byens larm, men Ellen og jeg gikk videre oppover i håp om å kjøpe kake næringsrik mat på Estenstadhytta.

Det viste seg etterhvert at tiden ikke strakk til, så vi tok Styggdalen nedover igjen. Omtrent i vendinga tok batteriene i GPSen slutt og sporloggen stoppet. Hersens oppladbare batterier… Fra nå av: alltid ekstrabatterier i sekken! Et estimat i MapSource viser likevel at turen totalt sett (helt hjem til Fossegrenda) ble ca 13 km. Skrittelleren er enig i det, 19000 skritt ble det forøvrig. 57,7 gram forbrent fett skulle det visst bli, men jeg kan ikke si jeg har merket noen forandring enda. Får fylle på med en Stratos for å hindre utarming.

Det ble en fin nasjonaldag i godt vær og godt selskap. Merket at jeg hadde et ørlite sug etter grillpølser, men snart kommer grillen fram, så da blir det vel en ordning på det også.

[picasaView album=’17MaiTurFraStubbanGjennomEstenstadmarka’ instantView=’true’]

2009-05-17 17. mai-tur fra Stubban gjennom Estenstadmarka