Fortere! Løp FORTERE!

Kjempebra treningsøkt på Stavsøra i dag! Mange oppmøtte og en fin gjeng. Et par nusselige nybegynnere var også til stede – snakker om valper, ja 😉 Upåklagelig vær med solskinn og akkurat passe varmt i lufta. Yr.no trua med regn, men det kjente jeg bare et par dråper av, resten av ettermiddagen var det opphold.

Ingrid satte en hoppbane med noen krappe vinkler slik at både hunder og førere måtte henge med i svingene. Rambo og jeg beina på det vi jeg klarte og kom gjennom banen med litt småtull her og der. Første utfordring var en sving hvor Rambo skulle springe ytra, der greide jeg ikke å få han langt nok ut i svingen, den andre var slalominngangen. Litt snusing i gresset, men totalt sett var han flink gutt. På runde to testa vi ny førerbane etter Ingrids forslag.

Vi øver fortsatt på å ignorere hunder og tilskuere, og i dag følte jeg at det begynner å virke. Han har selvsagt veldig lyst, men han greier å kontrollere seg – med litt hjelp av godbiter og kommandoer. Forhåpentligvis greier vi å holde oss på banen i de kommende stevnene.

Det jeg åpenbart sliter med er å holde tempoet oppe. Ingrid gjentar stadig «Beveg deg!», «Fortere!» og andre hastighetsøkende tilrop, men beina greier liksom ikke å henge med. Ellen snakker varmt om intervalltrening, jeg tror sprinttrening må være greia for meg 🙂 Men jeg merker at Ingrid har et gyldig poeng, det er mulig å løpe fortere og fremdeles ha kontroll. Og det er mulig å velge bedre baner gjennom løypa. Akkurat nå har jeg funnet en vendemåte som funker bra, etterhvert må jeg også se etter «snarveier» som gjør at jeg kommer raskere i rett posisjon. Vi lover å bli flinkere!