Hastetur rundt Liåasen

Lengde: 9,8 km
Tid: 2 t 44 min

I går var det julebord med jobben, så i morges sov jeg et stykke utover dagen. Da jeg stod opp så jeg at det hadde tikket inn en SMS med spørsmål om tur. Jeg svarte så raskt jeg kunne, og spurte om jeg fremdeles rakk å være med. Få minutter etterpå ble jeg ringt opp, og vi ble enige om å møtes oppi marka. Ellen og Heidi skulle gå ei snirklete løype mot Estenstadhytta, og etter årets raskeste morgenstell og turpakking var jeg hesblesende på vei opp akebakken med hund i kjeledress på slep. Jeg hadde ambisjoner om å rekke fram før damene slik at jeg kunne sette meg ned og spise frokosten Trine hadde smurt til meg, Rambo var mer interessert i å ta hyppige pauser for å spise gul snø, samt legge igjen en egen skvett til nestemann som kom forbi…

Timingen holdt akkurat, idet vi hadde Estenstadhytta i sikte så jeg damene på vei over tunet. Vi tok en rast på utebenken mens jeg spiste maten. Merkelig så sulten man blir etter en fest, selv om man spiser lutefisk og fete desserter til langt på natt…

Etterpå gikk turen rundt Månen og ned til Lomtjønna, hvor vinteren aldri hadde sett bedre ut 🙂 Vi var enige om at det ble en altfor kort tur å bare gå rett ned til bilene, spesielt i slikt flott vær, så vi la til en runde via Liaåsen også. GPSen sa at tempen var -4, det kan ha vært bittelitt kaldere enkelte partier. Men vi er da drevne turfolk og hadde kledd oss godt. Nyjakka fikk en flott jomfrutur og jeg konkluderer med at det var et bra kjøp. Jeg mener: takk for julegaven mamma og pappa! 😉 Et utmerket valg!

Det er alltid litt vanskelig å finne rett balanse når man bytter ut de faste turklærne, men idag synes jeg det ble akkurat riktig. Ull + polo + underjakke + ytterjakke, sammen med ulllongs + treningsbukse + turbuksa føltes helt perfekt. Bra bevegelighet, varmt nok til å sitte og raste med, og pustende nok til å takle oppoverbakkene uten svetting.  Sweet!

Rambo prøvde også ut klær. Den nye kjeledressen holdt han god og varm, selv mens vi rastet. Han ble heller ikke så sammenfiltret i pelsen som han blir av å gå i regntøyet. Steike, jeg er god å velge klær!

Alle bildene under er tatt av Ellen med supermobilen 🙂

[picasaView album=’HasteturRundtLiaSen02′ instantView=’true’]

2008-12-06 Hastetur rundt Liaåsen