Gjennom Bymarka

Lengde: 11,2 km
Tid: 4 t 50 min

Denne søndagen startet vi turen fra Henriksåsen og satte kursen sørover mot Grønlia. Målet var å gå gjennom Bymarka og komme ut på Byneset. På forhånd hadde vi satt igjen en bil på Berg, slik at vi kunne kjøre tilbake til startpunktet og hente resten av bilene.

På Grønlia var det godt med folk. Litt vafler og kaffe ble fortæret før vi gikk videre på vestsida av Skjelbreia. Da vi kom ned til veien tok vi en avstikker for å se på noen ruiner som ligger nedenfor demningen. Det ser ut som om det kan ha stått ei mølle der, og diverse nettsider nevner «møllebruket», men jeg greier ikke å finne noe konkluderende bevis 🙂

Derfra gikk vi videre sørvestover for å ta neste avstikker; Brynsætra. Setra var tydeligvis i private hender, så vi måtte nyte opplevelsen fra utsiden av gjerdet. Videre nedover samme sti kom vi til Bjørktjønna hvor det var bygget opp en grillplass, et virkelig nydelig hjørne av marka!

Etter å ha drukket kaffe og spist noen små enorme mengder risbrød fant vi tilbake til stien og fortsatte turen. Herfra var det jevnt over nedoverbakke hele veien, og ikke lenge etter kom til til Berg hvor bilen stod. Ingen diskusjon om løypevalg denne gangen 🙂

På kjøreturen tilbake til Henriksåsen ble det veldig klart for meg at 0.5 kg risbrød er litt i overkant for ett enkelt menneskes magekapasitet… *kvalm* Men 7 grillpølser med brød demmer opp enhver kvalme, så en liten time etter var jeg i form igjen 🙂

2008-09-07 Gjennom Bymarka