Usability week – dag 5

Den siste doble sesjonen var en skuffelse. «Application Usability 1» dreide seg i hovedsak om å gjennomgå alle slags elementer et program eller en webside kan inneholde. Kryssbokser, knapper, nedtrekksmenyer osv… Svært lite teknisk, bare generelle betrakninger om at «noen ganger er det greit å ha etiketten her, andre ganger passer den bedre der». Gikk lei og diskuterte mye med foredragsholderen, sikkert til stor irritasjon for de andre i rommet. Men men… de ser meg neppe noensinne igjen, så de får bare bite tennene sammen og holde ut.

Til i kveld hadde Christine reservert bord på Rules, den eldste restauranten i London. Den nyankomne Tone hadde enda ikke kjøpt billett til banen, så vi fikk anledning til å brukerteste den – og filme «prestasjonen». Video kommer på nett når jeg får bedre båndbredde til opplasting.

193 trinn

193 trinn

Rules

Rules

Innad i gruppa veksles det på å være bjellesau, og idag tok Christine oss med på en aldri så liten klatretur. 193 trappetrinn i en spiraltrapp over et ukjent antall etasjer. Fikk iallfall trimmet før middagen.

Restauranten var et flott sted i gammel engelsk stil med hvite duker, trepaneler, messingstenger, jakttroféer og matretter fra øverste hylle. En steik og sticky toffee pudding ble satt til livs og begge deler smakte utmerket. Etter å ha gjort opp regninga gikk vi gatelangs tilbake, via Trafalgar Square. Britene liker monumenter, ingen tvil om det.

I morgen er siste dag, og omkring lunsj må jeg begynne å komme meg av gårde. Tenker å ta banen til Paddington og flytoget derfra til Heathrow. Burde være en grei reisemåte midt på dagen. Hvis fortsettelsen av dagens sesjon ikke er stort bedre enn hva vi allerede har gjennomgått slipper jeg iallfall å gå glipp av noe interessant…