Onsdagstur til Våttakammen og Helkansætra

Lengde: 6,36 km
Tid: 2 t 40 min

Startpunkt var parkeringa ved Baklidammen. Derfra gikk vi rundt dammen på østsida og videre nordover til Helkansætra. Fra sætra var det merket i retning Geitfjellet og etterhvert delte stien seg slik at vi kunne gå i retning Våttakammen. Det hadde regnet hele uka, og turdagen var også våt. Det førte til at store deler av stien var gjørme og/eller store dammer, og mange steder måtte vi gå godt utenom for ikke å trå halvveis opp til knærne i vann.

Fra Våttakammen er det nydelig utsikt mot fjorden, Munkholmen og byen. Området består av mye bar stein som blir glatt i regnvær. Det anbefales å holde seg unna de bratteste partiene på slike dager.

Veien tilbake gikk like nedenom Geitfjellet og innom Helkansætra igjen, denne gangen for en litt lengre rast siden det var mulig å søke ly på trappa selv om hytta var stengt. Her døde batteriene i GPSen og pga. dårlige erfaringer med å la oppladbare batterier ligge i tursekken hadde jeg heller ikke med meg nye. Trackloggen er derfor ikke komplett, men turen fra Helkansætra til Baklidammen fulgte samme rute som da vi kom.

2008-06-25 Våttakammen og Helkansætra