En uke med Android

I løpet av de siste dagene har jeg brukt mye tid på å fikle med den nye HTC Hero’n min. Mest har jeg brukt på å laste ned og prøve ut forskjellige programmer, for å løse en eller annen oppgave, eller bare for moro skyld.

En ting er sikkert: det finnes et enormt utvalg applikasjoner i Android Marked. Til forskjell fra App Store (til iPhone) trenger man i AM ingen forhåndsgodkjenning fra høyere makter for å slippe til. Det betyr lavere terskel og større frihet. Medaljens bakside er at det derfor også finnes en god del middelmådig programvare man må scanne gjennom før man finner godbitene.

Topplister på diverse nettsider er til god hjelp, men egen utprøving må likevel til. Jeg har funnet en liten samling programmer jeg liker, men er samtidig litt skuffet over at jeg ikke har funnet flere. Kanskje har jeg ikke større behov, eller kanskje har jeg bare ikke funnet alle «behovene» enda.

Min favorittliste så langt

Barcode Scanner
Bruker kameraet til å lese strekkoder. Genialt enkelt, ganske enkelt genialt! Man kan surfe markedet på PCen, finne programmer man vil laste ned, scanne koden som står på skjermen, og vips: telefonen finner programmet uten å knote med URLer eller søk. Kan visstnok også brukes til prissammenligning: scan strekkoden på produktet i butikken, og få opp priser i andre butikker.

aTrackDog
Hold programmene på telefonen oppdatert med dette versjonshåndteringssystemet. Gjør det også betydelig enklere å avinstallere det man ikke liker.

NetCounter
Hold oversikt over hvor mye data man har lastet ned, slik at telefonregninga ikke kommer som julekvelden på nerdinga.

Advanced Task Killer Free
Stenger ubrukte programmer og frigjør minne, slik at telefonen ikke tynges ned og føles treig.

Twidroid og TwitterRide
To gode Twitter-klienter som gjør det enklere å holde oversikten. Twidroid er ryddigst, men litt treigt. TwitterRide er kjapt, men litt for flashy etter min smak.

Facebook
Som navnet antyder: Facebook på mobilen.

GPS Status
Viser informasjon om GPS-posisjon, kompass og akselerometer. Moro for nerder.

Yr.no (fra Intellicom) og Snowstorm weather widget
Værvarsel fra www.yr.no. Ikke like pent som iPhone-varianten, men greit nok. Savner den grafiske tidslinja. Widgeten viser en liten oversikt på desktopen uten at man trenger fyre opp programmet.

Meebo IM
IM-klient som støtter mange protokoller, blant annet MSN, Facebook og Google Talk. Sliter med MSN for tiden, men det blir sikkert ordnet etterhvert.

Layar Reality Browser
Augmentet reality. Det betyr at programmet bruker kameraet til å filme omgivelsene dine. På toppen av dette legges informasjon fra diverse kilder, slik at det ser ut som svevende «plakater» i landskapet. Bør sees for å forstås.

Guler Sider
Lar deg søke i Gule Sider og Telefonkatalogen.

Forøvrig har HTC (sammen med Google) allerede installert en del snacks, som e-postklient (+ egen GMail-klient), kalender, telefonbok, fotoalbum, Google Maps og mye mer.