Ny dings: HTC Hero

«Alle» vil visst ha iPhone for tiden, selv jeg har innimellom siklet på high-gloss-dingsen fra Apple. Men så har jeg måttet ta meg selv i nakkeskinnet og si høyt: «Rune, du er dataingeniør, du kan ikke, vil ikke, skal ikke kjøpe et produkt med full låsing til én operatør».

Lenge har jeg ventet på et godt alternativ, for la oss innrømme det… den har mange gode sider. Microsoftbaserte mobiler er uaktuelle siden de alltid har vært, fremdeles er, og for all fremtid ser ut til å være en uendelig suppe av elendighet. Miserabel brukervennlighet, hakking, flimring og konstant underdimensjonerte maskiner, beregnet på mennesker som sitter stille, aldri har behov for å gjøre noe raskt og som til enhver tid har en spiss gjenstand tilgjengelig.

Men så kom Android, et åpent mobil-OS fra den vennlige kjempen Google. Siden Android har en liberal lisens kan hvem som helst lage Androidmobiler, samt tilpasse, utvide og forbedre systemet. HTC er første håndsettprodusent til å ta det i bruk og har (foruten den første Google-brandede utgaven) to enheter på markedet, Magic og Hero. Den siste har lenge ventet på å bli min, men på fredag ble vi endelig forent i stor lykke.

Vi er enda i «bli kjent»-fasen, men har så langt funnet mange like interesser. Fremtiden vil vise om vi knytter varige bånd.