Klubbmesterskap i agility

Lørdag 4. oktober var det klubbmesterskap på Stavsøra. Rambo og jeg fikk lov å starte i rekruttklasse, til tross for at vi hadde gått vårt første «offisielle» løp allerede, sannsynligvis pga elendige prestasjoner 😉

Jeg hadde Rambo med som tilskuer mens de første klassene gikk, for at han skulle roe seg ned og lære å ikke bry seg om alle menneskene og hundene. Vi var nok begge ganske stressa i starten og mens han gradvis ble roligere ble jeg bare mer og mer nervøs for løpene som ventet…

Så ble det endelig vår tur! Reglene var avslappede, og disk kun mulig hvis man unnlot å fullføre et hinder. Starten gikk veldig fint, han gikk som ei kule, tok alle hindrene, men etter tunnellen ble svingen for krapp for oss og han passerte utenom. Etter det ble det bare kaos noen sekunder. Jeg hadde ingen strategi for hvordan vi skulle komme igang igjen, men etter en del tull fortsatte vi løpet og kom i mål på en grei måte. 55 feilpoeng ble det 😉

Hoppløpet hadde også en krapp sving som jeg regnet med ville bli en utfordring. Jeg bestemte meg for å gjøre full stopp, for etterpå å snu og fortsette i motsatt retning. Og som videoen viser: full stopp ble det 🙂 Han stoppet i noen sekunder, så seg rundt og ble deretter med resten av løpa. Dessverre gikk vi også denne gangen utenom et hopphinder, men da jeg skjønte at han ikke var interessert i å forlate tunnellen for å rette opp feilen bestemte jeg meg for å fullføre selv om det ble disk. Morro var det likevel!

Stor takk til Madlen og Anita som filmet løpene! 🙂