Vi har debutert!

Rambo og jeg. I agility 😉

Vi har trent agility i Nidaros Brukshundklubb siden slutten av mai, og i dag tok vi spranget over i konkurranseverdenen. Vi er egentlig langt fra klare for å konkurrere, men jeg tenkte det kunne være gøy og lærerikt likevel. Det gikk faktisk bedre enn hva jeg hadde turt å håpe. I første løp var vi bare to hinder fra mål da Rambo så en chihuahua som sannsynligvis så morsom ut, og dermed droppet han hele løpet til fordel for leking frenetisk bjeffing og hopping. Vi var disket allerede, men det hadde vært morsomt å få fullført løpet likevel.

Video av første løp

Løp to ble bare ball. Dårlig styring og ivrig hund førte til mye rot og tull, så vi gikk av banen etter bare to hinder. Like greit når jeg ikke hadde noen som helst styring på løpet.

Men man lærer av alle erfaringer. Jeg har f.eks. lært av vi er sinnsykt gode på energi og entusiasme, men ikke fullt så gode på kontroll. Trene trene trene!

En fattig trøst er at vi ikke var alene om disk. For de som ikke vet det: å diskvalifisere seg er helt normalt i agility og oppnås f.eks. ved å ta hinder i feil rekkefølge eller at hunden vegrer seg (bremser, snur seg el.l.) tre ganger. Alle som konkurrerte i samme klasse som meg disket.