Tur til Hevillen

Lengde: 9,7 km
Tid: 4 t 25 min

Første utfordring denne gangen var å finne parkeringsplassen vi skulle gå fra. Den var egentlig godt merket, men å komme seg dit krevde et par bomturer. Likevel var jeg førstemann på plass 🙂

Fra parkeringa gikk vi på nord og østsida av Sjåvidthøgda, langs Bjørnstadtjønning og på vestsiden av myrområdene ved foten fjellet. Det var varierende stiforhold, noen ganger var den tydelig i terrenget, andre ganger var den totalt fraværende. Vi gikk mer ned og opp igjen enn vi egentlig trengte, men fant til slutt Hevillen. Å si at turen passer for eldre er å tøye sannheten, iallfall den løypa vi fulgte. Noen partier var så bratte at man måte klatre i stedet for å gå. Heldigvis hadde damene med seg en ung og sterk mann (ja meg, ikke se så spørrende ut…) slik at alle kom seg velberget opp og ned igjen.

På toppen var det rastepause med flott utsikt og god mat. Hevillen er grensepunkt mellom fire kommuner så derfra kunne vi skue ut over både Malvik, Klæbu, Selbu og Trondheim ved bare å snu på hodet.

2008-07-02 Tur til Hevillen