GPS, sporlogg, kart og bilder

Etter en ukes iherdig ettermiddagsarbeid med programmering kan jeg nå kombinere sporlogg og bilder til et kart med løype og minibilder «automagisk». Sjekk kategorien «Turer i skog og mark» og/eller en av postene for «live» demo.

Pent, sant? 🙂

Eksempel på kart med løype og bilder

Advarsel: Teknisk babbel følger!

Det finnes en plugin til WordPress som heter Routes. Med den kan du laste opp sporlogg og få et kart (Google Maps) med ruta direkte i blogposten. Men samlekartet var litt stygt og det lot seg ikke gjøre å dytte småbilder inn på riktig sted i kartet. En del grep måtte gjøres for at det skulle bli mulig.

Deretter trenger man bilder som er merket med riktig posisjon i terrenget; «geotagget». Jeg løser det slik:

  • Sørg for at klokka på kameraet er synkron med klokka i GPSen du skal bruke.
  • Sett på sporlogging i GPSen når turen starter.
  • Knips bilder at det du vil underveis – som vanlig.

Når du kommer hjem dumper du bildene og sporloggen inn i f.eks. GeoSetter, et hendig lite gratisprogram som sjekker tidsstempelet i bildene mot sporloggen. Hvis bildet ble tatt kl 13:57 finnes det sannsynligvis et punkt i loggen som ligger ganske nærme i tid, og omtrent der var du da bildet ble tatt. Posisjonen blir så skrevet tilbake i bildets metainformasjon/EXIF.

Så er det bare å laste opp bildene og sporloggen til WordPress og la automatikken ta seg av resten.