Holstdammen og Nydammen

Lengde: 4,8 km
Tid: 2t 21 min (inkl rast og bomtur)

Planen var å gå rundt Klefstadåsen og Herbernheia, men mye nedbør i løpet av uka hadde sannsynligvis gjort den nordlige delen av løypa til en sur og våt opplevelse.

Turen startet fra parkeringsplassen øverst i Tømmerdalen og gikk i retning av Nydammen. Etter å ha kommet litt opp i høyden var det lett å konstantere at den valgte stien ikke førte rett av gårde. Dermed ble det helomvending og speiding etter oppsatte skilt. Ca halvveis tilbake førte en sti ned mot Holstdammen, men først måtte en bekk forseres.

Vannføringen var ganske kraftig, og i det partiet som normalt ville ligget tørt var det nå en ganske stri vannstrøm. Ikke voldsom nok til å drukne i, men tilstrekkelig til å fylle skoene med vann. Jeg forsøkte å lage en sti ved å kaste noen store steiner i elva, men resultatet av «oppdemmingen» var at vannet skiftet retning og plutselig var et stykke av elva tørt nok til å kunne krysses uten steiner å trå på.

Et stykke nedover stien gikk GPSen tom for strøm, men som «erfaren» GPS-bruker hadde jeg selvsagt med et par ekstra batterier i sekken. Forundringen var stor da de ikke ville gi liv til superdingsen, og batteriene måtte ut igjen for kontroll. Polene på begge AA-batteriene var eiret hvite og det var lett å se at det ikke ville bli god kontakt på den måten. En rund stein gjorde jobben som sandpapir og etter noen minutter var alt som det skulle være.

Tips: Ikke la batterier ligge i (den småfuktige) tursekken!

Det var flott dis over Holstdammen og sola stod lavt i horisonten. Et virkelig flott øyeblikk som måtte dokumenteres! Ei and solgte seg billig for kjeksrester og ble også fotografert. Til sist gikk turen til Nydammen, opp stien og tilbake til bilen.

Batterier og batteri-fikse-verktøyEi and selger seg i bytte mot kjekssmuler

2008-06-13 Holstdammen og Nydammen