Terrassekasser til jordbær

I år (som i fjor) har jeg planer om å plante jordbær. Men nå har jeg iallfall kommet så langt at jeg har begynt å lage kasser for å plante i.

Første kasse klar

Første kasse klar

Oppskriften fant jeg på Gjør Det Selv, og den er veldig enkel. Man trenger 15 planker á 40 cm (til sider og bunn) og 8 planker á 60 cm (til føtter). Jeg handlet trykkimpregnerte terrassebord på Byggmakker, til 9 kr/m. Det ble ca 115 kr/kasse for meg, inkludert litt kapp.

Byggmakker-butikken som ligger ved Tonstadkrysset har et fint sagrom hvor man kan kappe ferdig selv, praktisk for de av oss som bor i leiligheter hvor det er «litt» prakk å håndtere 5 meters terrassebord + sirkelsag. Og siden det er påske var det rolig nok i butikken til at jeg fikk jobbe uforstyrret.

Man starter med å lage beinvinklene av to og to planker. Ved å sage en kant (tilsvarende plankens bredde) av den ene planken i hvert par får blir de like lange i hver retning. Symmetri er pent 🙂 De skrus deretter sammen, og det er lurt å forbore slik at skruene ikke sprenger treet.

Deretter legges tre 40-cm-stykker mellom to beinvinkler og skrus på plass. Da ender man opp med den ene av fire sidevegger. Legger man den øverste sideplanken litt utenfor beinets topp får man en kant som gjør at kassene kan stables trygt oppå hverandre.

Lag deretter den motsatte sideveggen, og skru begge veggene sammen med tre nye sidestykker. Snu på hodet og skru på plass den siste veggen. For å feste bunnen brukte jeg kappstykkene fra beina for å lage en kant. Forhåpentligvis er den sterk nok til å holde vekten av våt jord og planter. Tiden vil vise. Tre nye stykker legges løst på kanten.

Til slutt skal kassen kles innvendig med plastpresenning. Stiftepistol kan brukes til å feste plasten i toppen. Husk også drenering i bunnen hvis kassen skal stå under åpen himmel.

[picasaView album=»Blomsterkasser» instantView=»true»]