Den nye Avensisen

Har gått og siklet på større bil en stund og tirsdag kom den endelig «i hus» (altså i garasjen), en Toyota Avensis, kjøpt fra Hell Bil på Lade. Den trofaste gamle Almeraen gikk i innbytte.

Facts for de middels bilinteresserte

 • 2006-modell stasjonsvogn
 • Gått ca 85.000 km
 • 1.8 liter bensin (129 hestekrefter)
 • SOL utstyrspakke (2-soneklima, ESP, 4 elektriske vinduer, regnsensor) + hengerfeste
 • Norsk, privatkjørt bil
 • Lys oliven farge

Facts for damene 😉

 • 3 år gammel lang bil med sånn stor luke bak og 2 dører på hver side
 • Har kjørt et stykke
 • Mellomstor bensinmotor Har motor
 • Masse dingser, knapper og elektronikk
 • Sølvgrå

Avensisen er behagelig å kjøre og oppholde seg i, en lang kropp sitter godt både foran og bak. Førerposisjonen føles litt høy, men det får man bare venne seg til. Den er mer stillegående enn gammelbilen, trekker bedre og fnyser av dårlig vei. (Almeraen føltes omtrent som et hoppeslott når veien begynte å bli humpete).

Klargjøringsgjengen på Hell Bil hadde gått over hele interiøret med glatt og blank «bumpershine», så i dag ble bilen vasket på nytt innvendig og alle krinkelkroker som de ikke hadde tenkt på ble gått over og stelt med JIF og TLC. I prosessen fant jeg ut at den forrige eieren er ei lyshåra dame som legger avrevne negler (med mer…?) i håndtakshullet man bruker for å lukke døren. Og sannsynligvis har hun barn eller barnebarn (baksetepassasjerer iallfall) som liker skoleboller med melis og kokos.

Et nytt bur til Rambo er blitt kjøpt inn, men i mangel av skikkelig festeanordning måtte jeg feste det med lastestropper midt i bagasjerommet. Dermed er mye av plassen kastet bort. Får pønske ut noe smartere etterhvert.