På nye stier 2: Rundt Vulusjøen

Lengde: 6,4 km
Tid: 2 t 40 min

Selv om det ble «bomtur» på lørdag fikk Heidi en ny sjanse til å velge løype. Også denne gangen skulle det være i nytt terreng, og selvfølgelig innebar det å kjøre langt helsikes ut i gokk i Malvikmarka. Hun hadde lovet en brøytet skogsvei, men bommet nok litt der 😉 Vi fant iallfall en brøytet plass å sette (fast?) bilen og kravlet over skavlene i retning Vulusjøhytta som var målet for turen.

Været var grått, men det glimtet tidvis til med solskinn og opphold. Da vi kom til løypepartiene som normalt var kjørt opp til skispor begynte også underlaget å bli såpass hardstampet at vi slapp å gå til knærne i kramsnø. Slitsomt å gå når man hele tiden tråkker gjennom, selv om Rambo syntes hinderløype var litt morsomt.

Vi møtte en og annen skiløper, men det var stort sett rolig i marka. På hytta traff vi en familie som satt hyttevakt og betjente kaffesalget. To kopper av det sorte – og tilhørende vafler – ble kjøpt og fortært. Rambo, som eneste firbente på denne turen, ventet på benken utenfor. Til sist skrev vi oss inn i hytteboka, og tegnet med stolthet hvert vårt 1-tall i skrytekolonna (les: antall besøk i år).

Etter rasten gikk vi videre rundt Vulusjøen og tilbake til bilen. Det var skispor ute på isen, men vi tok ingen sjanser med mildværet og gikk tålmodig hele veien rundt. Isbading er sikkert kult nok, men ikke plutselig, ufrivillig og uten klesskift.

Til sommeren håper jeg å finne tilbake til hytta, kanskje noen er med på å gå gjennom marka fra nord til sør?

[picasaView album=’Vulusjoeen’ instantView=’true’]

2009-02-22 Rundt Vulusjøen