Gjørmetur til Storheia

Lengde: 9,7 km
Tid: 3 t 25 min

2 grader blinket frostvarsleren i bilen da jeg parkerte på Henriksåsen, men jeg hadde kledd meg godt og tatt med et dekken til Rambo, så ut i marka skulle vi! Lånte et par hansker hos Anette – nyeste tilskudd i turgruppa, sammen med Amy og Itzy – og da var det ingenting å klage på. Anne og Ellen var selvsagt også med.

Til å være såpass lite turvennlig vær var det godt med folk i marka. De fleste svingte heldigvis av mot Elgsethytta, slik at vi slapp å stampe alt for mye i kø opp mot Storheia. Til gjengjeld stampet vi i temmelig mye gjørme. Heldigvis var det lagt ut heller på store deler av løypa, men fremdeles var det mange våte og glatte områder. Skoene jeg kjøpte på lørdag fikk en skikkelig ilddåp, men tålte trøkken, ikke en dråp myrvann kom gjennom!

Etter en kort pust i bakken på Storheia, med servering av både rundstykker, sjokolade og kaffe – takk for god oppvartning damer! – gikk turen nedover langs samme løype. Rambo tålte ikke vær og føre like godt som Helly Hansen og var både våt og kald da han ble plassert i bilen. Hjemme ble det dusjing og føning med grisehale som dessert 🙂

2008-10-19 Henriksåsen – Storheia