Dreiers minne, Tikneppen og Kobberdammen

Lengde: 4,6 km
Tid: 2 t 23 min

I dag besøkte vi omsider Dreiers minne. Vi skulle egentlig gå dit forrige onsdag, da utsatte vi på grunna av mye vind og regn, men i dag var været bra.

Dreiers minne er ei lita hytte bygd innunder noen steiner og med et stort opparbeidet område rundt. Det verserer forskjellige historier om hyttas opprinnelse, men i dag er den vedlikeholdt av en gjeng ildsjeler som også har restaurert den. Den kan være litt vanskelig å finne, men om man kommer seg dit er det et flott sted å nyte matpakken og en kopp kaffe.

Posisjon for de GPS-interesserte: N63 25.975  E10 17.915

Siden turen fra veien til hytta ikke er så lang tok vi noen «ekstrarunder». Først gikk vi til Tikneppen, et berg som ser ut til å være et populært sted å trene for klatrere. Fra toppen ser man vidt utover marka. Av plakaten på toppen kan man lese at knausen har fått navnet sitt fordi sola står rett over den klokka 10, sett fra gårdene i Tømmerdalen.

Til sist gikk vi rundt Kobberdammen. Møtte noen få joggere og syklister, og fikk til og med se bever. Dessverre rakk den å dukke under før jeg fikk opp kameraet…

Alt i alt en fin tur, men med våte føtter. Hersens Gore-Tex-sko, de skal tilbake til Intersport så snart som mulig. Eller «tvert» som Eli Rygg og Teodor sier 🙂

2008-09-10 Dreiers minne, Tikneppen og Kobberdammen