Arteriepinsett

Uten hode

For vel et døgn siden overtok jeg en døende laptop. Den var blitt tråkket på og hadde fått «hodet» knust av harde hæler. Til alt hell var innmaten berget, men eieren hadde forlengst gått lei av løs-skjerm-ordningen og kjøpt en erstatter av nyere årgang.

Men den gamles liv var ikke over med dét. Hos dr. Rune ble pasienten lagt i dyp narkose, alle fettete merker etter Microsofts klamme fingre  vasket vekk, og en fersk og spretten Ubuntu 9.10 injisert intravenøst via USB-årene. Etter å ha konstantert at livet stod til å berge fikk pasienten ro over natten. I dag ble det en grundigere runde på operasjonsbordet. Bittesmå skruer ble fjernet med miniskrujern, ørsmå kontakter forsiktig løsnet, plastlister brutalt brutt opp, klistermerker varsom pellet av… og til slutt ble hodet amputert.

Etter å ha sydd alle sår ser det hele ut til å gro fint. De flimsete små ørene som lytter etter kryptiske samtaler i eteren (og som opprinnelig lå inni hodet) ble «pent» brettet sammen og klistret på brystkassa. De ser ut til å høre like godt der. En dose Xbox Media Center ble utskrevet, og pasienten er for tiden under opptrening for å lære å leve med løshode.

Tilstanden er stabil og fremtiden (i TV-seksjonen) ser lys ut.