Shave my poodle

Puddelens pels vokser, som de fleste sikkert vet, jevnt og trutt. De røyter ikke og må vaskes, fønes, børstes og klippes for å holde pelsen i passe lengde og fri for floker. Men det ikke alle tenker på er at dette også gjelder ansiktet. Mange andre langhårede hunder han naturlig kort pels i ansiktet, men slik er det ikke for pudler. Pelsen i ansiktet vokser på samme måte som på kroppen og blir etterhvert lang og krøllete.

For å opprettholde den typiske lange, smale puddelsnuten (og for at hunden skal greie å se hvor den går) må ansiktet barberes jevnlig. Mange lurer på om ikke en liten dvergpuddel blir redd når man fyrer opp sauesaksa og kjører den oppi det lille fjeset hans, men han har taklet det overraskende bra helt siden jeg startet å klippe han selv. Det er ikke det kuleste han vet, men han godtar at sånn må det være. God tid og plenty med godbiter er løsningen på de fleste uenigheter ifølge Rambo.

Hele prosessen tok ca 10 minutter og en håndfull godbiter, dette er en klippet og tidskomprimert versjon.


Shave my poodle from Rune M. Andersen on Vimeo.

Resultatet

Før

Før

Etter

Etter