Oppsummering av jul- og nyttårsfeiringa

Rambo poserer i fjæra

Rambo poserer i fjæra

Da var ferien straks overstått, onsdag 7. januar er det tilbake på jobb etter å ha hatt fri siden 21. desember. Det blir hardt å snu døgnet tilbake, men jeg starter heldigvis med ei kort uke.

Søndag 21. desember
Ca. 1600 kom Rambo og jeg med fly fra Trondheim, via Bodø (og en laaang ventepause) til Stokmarknes Lufthavn Skagen. Rambo oppførte seg eksemplarisk på flyet, han opplever det nok bare som en trangere og mer støyende bil. Pappa hentet oss på flyplassen, og på vei hjem stoppet vi for å hilse på Victoria og tvilingene som ligner ekstremt på pappa Ronny!

Mandag 22. desember
Bitte-lille julaften. Middag: lettsaltet (reder)torsk av høyeste kvalitet. Direkte fra Lofoten. (Nei, Bø ligger ikke i Lofoten, det ligger i Vesterålen, men vi har slekt i Lofoten). Jeg var innom Elkjøp og kjøpte en trådløsrouter til heimen.

En bilist har kjørt av veien i år også

En bilist har kjørt av veien i år også

Tirsdag 23. desember
Lille julaften. Pappa pyntet treet, jeg strevde fremdeles med å sette opp trådløstnett slik at den digitale fotoramma jeg hadde kjøpt i julegave til m&p skulle funke. Hjemmelaget lutefisk til middag. Nam! Lyttet med ett øre til julesendinga på Radio Bø.

Onsdag 24. desember
Julaften! Tenning av lys på kirkegården på formiddagen. Hjem for å kikke på bilkaoset etterpå. Bare én bil i grøfta i år, traktorberging ankom kort tid etter. Middag: ribbe selvsagt. Pappa klarte å knekke ei tann, som senere på kvelden falt helt ut. Åpning av pakker på kvelden.

Lysene er tent på kirkegården

Lysene er tent på kirkegården

Torsdag 25. desember
Sov lenge, spiste middag: fåresteik. På kvelden besøkte Lise-Lotte og jeg Fred-Tore og Vanja i oppussingsprosjektet deres på Lynghaugen. Fint blir det, fjøs har de også. Med kyr!

Fredag 26. desember
Sov lenge, spiste middag: stekt seibiff med fløtesaus. Utpå dagen åå besøk hos Solveig Petra i det nykjøpte huset på Mårsund, fra nå av omtalt som «Mårsund Opplevelsessenter» (MO). Noen øl, Guitar Hero og sosial hygge sammen med «betjening og gjester».

Lørdag 27. desember
Sov enda lenger, spiste middag: Risengrynsgrøt med rosiner. Smør, kanel og sukker oppå. Jo, det skal være kanel på grøten, og den skal være under sukkeret! Kanel oppå sukkeret? Makan…
Mårsund Opplevelsessenter på kvelden, mer Guitar Hero, masse julekaker, spesielt Sarah Bernard, min nye favorittsmåkake i klassen «mandelbunn-fyll-og-sjokoladetopping».

Endelig ble det vaniljesaus på Rambo!

Endelig ble det vaniljesaus på Rambo!

Søndag 28. desember
Sov lenge, det er jo tross alt søndag. Middag: kvalgryte med ris. Mammas kvalgryte er noe av det beste jeg får servert. Lages omtrent som skav. Besøk på «senteret» for påfyll av julesnop og Guitar Hero. Var det den kvelden jeg spiste opp alle seigmennene..? Lurer også på om det var da tårnkaka kom fram også.

Mandag 29. desember
Sov sånn passe lenge. Tok Rambo med på besøk til Jelena og Lukas mens det enda var dagslys. Tuslet nedi «grusholla» og forsøkte å få hundene til å bli venner, de kom nok litt brått på hverandre ved første møte. Ferskfisk til middag.

Tirsdag 30. desember
Sov lenge, gikk glipp av dagslyset. Pølsegrateng til middag. Middag #2 ble servert litt senere på MO: Taco med tilbehør. Var det her vi avanserte fra Medium til Hard i Guitar Hero? «Black Magic Woman» begynner etterhvert å bli slitsom. Ut av hodet mitt! Ut!

Pinnedyr imiterer pinner, pudler imiterer gulvtepper fra 70-tallet

Finn 3 dyr i dette mønsteret. OK da, bare én puddel...

Onsdag 31. desember
Nyttårsaften. Sov lenge. Kalkun til middag. Hjemme hele dagen for å ta vare på Rambo. Satte VH1 på middels volum og serverte grisehale. Rambogutt tok livet med ro og lot seg ikke stresse av rakettene. Flink bisk og vellykket nyttårsaften! Kveldsvisitt til MO hvor Solveig og Jelena hadde rolig samling, Rambo ble med.

Torsdag 1. januar
Sov til middag: ribbe- og kalkunrester. Kjørte til Stokmarknes på besøk til Maria og familien på ettermiddagen. Fikk servert hjemmelaget lasagne. Rambo var med.

Fredag 2. januar
Rolig dag hjemme. Hjemmeprodusert buknafisk til middag. Besøkte mor på Straume på kvelden, hun var nettopp kommet hjem fra julefeiring hos onkel med familie i Svolvær. Fikk endelig overrakt julegaven som hun så ut til å like (ferdigfremkalt fotobok med bilder fra hele året 2008).

Lørdag 3. januar
Grøt til middag, bønneblanding til kveldskos. Det går fint med to middager når den første spises kl 13 😉 En forkjølelse hadde satt seg brått i nesa kvelden før, nysing og snørr holdt meg til sengs mesteparten av dagen.

Søndag 4. januar
Pinnekjøtt til middag. Rolig dag hjemme.

Mandag 5. januar
Tur til Sortland for å gjøre litt småshopping. Hilste på Tor-Ivar og Tommy og spiste lunsj sammen. Senere dro jeg til Straume for å spise kveldsmat hos mor. Overrakte takkegave til Solveig. Takk for at vi fikk være på besøk på Mårsund Opplevelsessenter! Sitter sofaputene bedre nå? 😉