Skyvedørsgarderobeskaputfordringa

Først: gratulerer til den som greide å lese tittelen uten å bruke pekefingeren eller muspekeren som lesestøtte! 😉

Soverommet er «straks» ferdig, men først må skyvedørene på plass. Siden gulvet heller bittelitt ganske mye inn mot stua måtte jeg finne på noe for å få dørene i riktig høyde og posisjon i forhold til tak, vegger og hverandre. Å kamuflere skjevhetene ved å senke taket var en mulighet, men da ville de ikke passet med veggene. Dermed måtte gulvet opp i det ene hjørnet. I det andre hjørnet måtte det være minst mulig justering, ellers ville dørene ikke få plass i åpninga…

Plan a)

Få et firma til å sage en lang kile (rommet er 266 cm bredt) til å legge under dørskinna. Men sånt koster penger og tar tid, og jeg vil bli ferdig til helga.

Plan b)

Bygge opp selv ved hjelp av 78 lag veggpapp (takpapp, papir, si 10 ganger fort!) i skiver som gjøres gradvis kortere, slik at de sammen danner en kile (tenk pyramidebygging). Papp ble kjøpt inn og 24 strimler skåret. Herregud for et slit! Og tjære (?) fra pappen som smitter over på alt den berører. 350 kroner i dass der…

Plan c)

Lage en kile selv. Men på grunn av mangel på skikkelig verktøy kunne den ikke være massiv. Det er vanskelig å håndsage riktig i en lang og tykk bjelke. Altså måtte den bygges av «vegger og tak» (se bildet). Rettkantet material + vaskelist i eik fikk jeg tak i på OBS! Bygg til et par hundre kroner. Vaskelista var i overkant lang og gikk så vidt inn i bilen. Og da mener jeg så vidt! Da jeg dyttet den helt fram i bilen slik at den hvilte på dashbordet og stanget i frontruta gikk bagasjeluka nesten igjen. Litt makt (men ikke Vaselin) gjorde susen. Glad ikke frontruta poppa ut samtidig…

Vel hjemme ble «veggene» nøye målt opp og kappet til med stikksag. Eikelista ble også forkortet noe. Til slutt ble alt prøvemontert før første vegg ble limt på lista og satt i press. Den skal få tørke til i morgen, da limer jeg på neste. Dørene gikk inn i ramma med knappest mulig margin, mulig jeg må senke skruene for å skaffe mer klaring hvis luftfuktighet og temperatur skulle få materialen til å utvide seg.

Godt å være nesten ferdig med dritten, straks gjenstår bare listverk for vegger og gulv. Endelig slutt på å sove på stua!