Rørosstevnet 2010

I dag deltok Team Rambo på agilitystevne på Røros. Det var bare et endagsstevne, så vi (jeg) bestemte oss (meg) for å kjøre oppover og tilbake på samme dag. Det betydde at vi måtte opp kl 0500 (på en lørdags morgen) for å rekke frem i tide. Galskap… Med oss i bilen hadde vi Anniken og Kita som for øyeblikket var billøse pga et «nysertifisert» familiemedlem. Hyggelig med selskap når man er ute på «langtur».

Alle værnettsteder meldte regnvær – alle fikk rett. Det høljet ned nesten i ett strekk fra vi ankom, bare småetapper innimellom var «tørre». Først da vi dro begynte det verste regnet å gi seg. Men Janniche hadde tatt med klubbteltet og Ellen hadde lånt oss gapahuken, så alle hadde heldigvis tørre steder å oppholde seg.

Røros hundeklubb har visst lite fartstid med agilitystevner og det kunne man merke. Men man bør forsøke å være overbærende med nykomlingene, det er tross alt flott at det er flere som arrangerer stevner i nærheten. Noen velmenende råd råd for fremtidige arrangementer kan likevel gis:

  • Legg tidsskjemaet etter når klassene faktisk skal starte, i det minste i riktig rekkefølge.
  • På kartet: tegn banen der den skal være, ikke et helt annet sted.
  • Plasser kaféen nærmere enn 10 min gange fra banen, det gir bedre omsetning.
  • Organiser parkering i nærheten, og vær konsekvent på parkeringsreglene.
  • Kontroller at hindrene holder NKK-standard, og ha nok av dem.
  • Pass på at banen er 100% klar før en ekvipasje starter.

Litt rom for forbedringer, men til neste år blir det nok bedre. Været også, håper vi 🙂

Løpene

For Team Rambo gikk det både bra og dårlig denne dagen. Hoppløpet var litt klønete gjennomført, jeg ser tydelig på opptaket hvor jeg gikk i baret; endret retning for tidlig, og glemte løypa. Men Rambo gikk pølsa! Endelig! En seier i seg selv egentlig. Fra opptaket fikk vi tre vegringer, men på kritikkskjemaet var den ene strøket. Dermed ble det andreplass og fin rosett. Gratulerer til Marianne som vant velfortjent!

Agilityløpet gikk ikke bra. Vi rotet i starten, disket, men fortsatte og var egentlig tilbake i siget da noe stjal Rambos oppmerksomhet. Dermed mistet jeg kontakt og han gikk av banen. Marianne vant også denne klassen, gratulerer igjen! Nei, det gjordet hun ikke, det var i 2L hun vant. 1L ble nemlig vunnet av Bente og Tyra! Gratulerer! 🙂

[picasaView album=»RRosstevnet2010″ instantView=»true»]