Soting av vinduer i Avensisen

Jeg har lenge hatt lyst på mørke vinduer i bilen. Ikke rånesort, men halvgjennomsiktige elegante. Etter å ha fått tilbud om ferdiglagt solfilm for 5000 kr hos Riis Bilglass på Lade (og beskjed om at de ikke solgte metervare), kjørte jeg til Stjørdal og kjøpte noen meter der i stedet. 300 kr kosta det. Litt billigere altså. En hjelpsom kar hjalp meg å velge riktig type. Jeg la solfilm på Almeraen selv også, så følte meg rimelig selvsikker på at jeg kom til å få det til. Man trenger i grunn bare å være nøyaktig i planlegging og arbeid, så går det nesten ikke an å gjøre feil.

Folien åpnes for å komme til skruene

Folien åpnes for å komme til skruene

Fire vinduer ferdige

Fire vinduer ferdige

Vinduene i passasjerdørene bak er det enkleste. De plukket jeg ut for å få lagt filmen helt inni vinduskarmene i døra. Resultatet blir penest da. Sidevinduene i bagasjerommet var litt verre. De kan ikke tas ut, og panelene ligger helt inntil glasset. Siden filmen monteres ved at man spryter Zalovann på glasset, legger filmen på, og presser vannet ut med en nal, ville det blitt et fryktelig søl inni veggene om jeg bare satte i gang å jobbe. Etter å ha klødd meg i hodet noen dager bestemte jeg meg for at alt måtte ut.

En del av panelene satt bare fast med plaststifter, andre steder måtte det skrus. Det er viktig å demontere (og montere igjen) i riktig rekkefølge, ellers blir det fort vanskelig å finne skruhullene 🙂 Det tok noen timer, men det ble pent til slutt.

Remonteringen starter

Remonteringen starter

Resultatet fra utsiden

Resultatet fra utsiden

Så gjenstår bare bakluka, men der regner jeg med jeg må ha proffhjelp.

[picasaView album=»SotingAvVinduer» instantView=»true»]