Hvordan gjøre en nerd misfornøyd (eller: Hvorfor Siba suger)

Boxee boxEtter lufteturen i ettermiddag dro jeg rett til Tiller med ett ærend: å kjøpe en Boxee Box. Siba (nei, Siba får ingen lenke) reklamerte i dagens utgave av Adressa med at de solgte dingsen til 1790 kr, en helt OK pris. Den kan kjøpes billigere på nett, men når jeg får lyst på noe vil jeg helst ha det . Eller i går.

Så står jeg altså på Siba og kikker på plakaten. 1990 kr. «Det var ikke den prisen som stod i tilbudsavisa?» spør jeg en selger som nærmer seg. «Nei, men de prisene starter først i morgen.» «I morgen?» svarer jeg lett forvirret. «Kan jeg ikke kjøpe den til den prisen i dag, så jeg slipper å komme tilbake i morgen?» Det avkrefter mannen prompte. Han forklarer at Siba feirer bursdag og at prisene i systemet først oppdateres i natt. Klassisk tilfelle av Computer says no.

«Dere har den jo enda billigere på vanlig nettpris?» prøver jeg. Pruteforsøket pareres kjapt og effektivt: «Bestill den på nett da».

Etter den hyggelige konversasjonen kjenner jeg at det er uaktuelt å bruke tid, bompenger og bensin på å kjøre tilbake til Tiller dagen etter. Differansen mellom tilbudspris og butikkpris er kun 200 kr, men det handler ikke lenger om penger. Det er et spørsmål om å føle seg velkommen som kunde. Akkurat der og da er jeg faktisk tilbøyelig til å handle dobbelt så dyrt fra en hvilken som helst annen butikk, så lenge det ikke er Siba.

Jeg besinner meg og tenker at resten av anskaffelsesprosessen kommer til å utarte seg på én av to måter:

  1. Jeg går over gata og sjekker om Elkjøp har den på lager – og kjøper der i ren forbannelse.
  2. Jeg bestiller fra en nettbutikk (men ikke Sibas).

Etter å ha sjekket første alternativ velger jeg å vente. Hjemme bestiller jeg fra Komplett og prisen blir 1756 kr inkludert frakt.

Tiden jeg bruker på å skrive dette kunne jeg tilbrakt bak TV-seksjonen, i lykkelig oppkoblingsrus med ny dings. Det hadde ikke kostet selgeren fem flate øre å gjort meg til en fornøyd kunde, men slik ble det altså ikke. Siba ødela onsdagskosen og tjente ikke annet enn dårlig omtale.

Gratulerer med morgendagen Siba, håper du setter kremen i halsen og får dårlige vitser på tårnkaka!