Snekker Andersen: Gjør-det-selv grillbord til terrassen

De som har diskutert alternative karriereveier med meg vet at hvis jeg ikke hadde drevet med data hadde jeg vært snekker 🙂 Jeg liker å jobbe med materialer, se resultatet av det jeg gjør, og jeg synes naturligvis det er gøy med verktøy. Spesielt de store elektriske.

Etter at jeg kvittet meg med den store grillen i fjor, og kastet bordet den stod på/i, har den nye lillegrillen måttet stå på selve terrassebordet. Ikke så praktisk… Men «snekker» Andersen visste råd: man lager et nytt grillbord selv. Mye morsommere enn å kjøpe noe ferdig!

På Byggmakker Tiller fant jeg materialer, alt sammen trykkimpregnert. Kjekt når det skal stå lenge ute. De har også et veldig fint sagrom hvor man kan kappe opp materialen i overkommelige størrelser før man tar den med hjem. Jeg grovkappa de store bitene, og terrassebordene i nøyaktige lengder. Det sparer mye målearbeid senere.

Et stykk bord ferdig!

Et stykk bord ferdig!

Grillen klar til bruk

Grillen klar til bruk

Hjemme fant jeg frem verktøyet og rigga meg til på terrassen. Starta med å lage ei ramme som skulle bli bordplata, litt mindre enn terrassebordene, slik at det ble et overheng. Deretter skrudde jeg bordene på ramma med passende glippe bordene imellom. 140 cm bredt og 65 cm dypt ble det. Så kappa jeg føtter i 70 cm høyde og monterte innvendig i hjørnene på ramma. Deretter målte jeg avstanden beina imellom nede (oppe?) ved borplata og lagde stabiliserende tverrgåere. At beina har flatsida fram, mens tverrgåerne har et smalt snitt, er en fin detalj synes jeg. Da ser det mindre ut som en kjedelig boks.

Til slutt ble bordet utplassert og grillen flyttet til sitt nye hjem. Det ble støtt som fjell og jeg er fryktelig fornøyd med min egen innsats. Morsomt å være møbelsnekker! 🙂

Alt i alt kostet bordet meg 360 kr + noen skruer (som jeg har massevis igjen av i eska), og ca 3 timers innsats.