Usability week – dag 2

Programmet fortsatte i dag, ca 200 nye slides. Delvis går det sakte fremover, delvis er det raske etapper hvor man må henge med i det som blir presentert. Har jobbet litt i gruppe i og blitt «kjent» med en håndfull personer som sitter på bordet bak. Lekte med «design patterns» og «mental modelling». Det første er ganske enkelt en formalisering av hvilke strukturelle elementer en kan bruke i (web)applikasjoner, som nedtrekksmenyer, tabeller, brødsmulestier og andre standardfunksjoner. Mental modelling går på å beskrive en slags idéell virkelighet eller hendelse for å avsløre eventuelle forskjeller i hvordan brukeren og utvikleren oppfatter virkeligheten. Delvis banalt, men også en grei måte å luke ut tullemisforståelser som fort kan bli dyre.

Rådslagning i resepsjonen

Rådslagning i resepsjonen

Harrods

Harrods

Etter konferansen gikk NTNU-gjengen til Harrods hvor vi kjøpte mat og drikke for å ta med til Hyde Park. Selveste Mr. Al-Fayed droppet også innom, sammen med fire av sine nærmeste (livvakter). Senteret var en spesiell opplevelse. Et helt kvartal dekket med butikker, men ikke på den vanlige kjøpesentermåten vi er vant til hjemmefra. I stedet var butikkene samlet som markeder i sammenkoblede rom slik at det føltes som å gå rundt i små gater, heller enn å gå inn og ut av separate butikker.

Vi kjøpte med oss diverse godsaker og fant et stykke plen ved Serpentine hvor vi slo oss ned og slappet av. I dag hadde vi heldigvis fint vær, selv om BBC-varselet truet med regn. Veldig trivelig å bare sitte i parken og slappe av, kunne ønske vi hadde et slikt grøntområde i Trondheim. Marinen og Festningen blir småsaker sammenlignet med denne parken.

Mat og hygge i Hyde Park

Mat og hygge i Hyde Park

En liten pubtur til slutt

En liten pubtur til slutt

Etterhvert begynte det å bli mørkt så vi beveget oss i retning hotellet. Vi passerte en stor mengde fugler som holdt til i og omkring elva og jeg ble fullstendig fascinert over hvor flotte de var på nært hold. Hegrer, ender, gjess og svaner tasset ubeskjedent rundt føttene våre og lurte på om vi kanskje hadde noe godt å tilby, og ved vannkanten sov et kull andunger i en stor klynge for å dele varme.

Nusselig og fantastisk, bedre naturdokumentar kan man ikke be om!