Soveroms-TV. Ledningsfritt.

Ingen ledninger!

Ingen ledninger!

Onsdag var Trine og jeg på shoppingrunde og kjøpe en 32″ Sony LCD til soverommet. Men kanalutvalget har vært magert siden det fantes verken strøm eller kabel-TV-uttak på veggen TVen ble montert. Jeg hadde ikke lyst å ha så mange ledninger på kryss og tvers av rommet, så idéen var å hente alt gjennom veggen fra stua. Stue-TVen står nemlig rett på andre siden, og der er også alt annet av elektronikk koblet opp.

Siden ny-TVen er montert høyt oppe på veggen (for å oppnå behagelig innsynsvinkel fra ryggliggende stilling), og kontakter/elektronikk er i gulvhøyde på stua, ble løsningen å føre ledningene oppover inni veggen, via to relativt store hull boret til anledningen. På stua er hullet i gulvhøyde bak TV-seksjonen, mens det på soverommet er skjult bak TVen. Strøm, kabel-TV og bilde+lyd fra PC er alt som trengs. Da kan vi se både TV, DVDer, og PC rett fra senga. Nice!

Tips om du tenker å gjøre det samme:
Sjekk at veggen ikke er full av seig isolasjon, pass på så du ikke skader skjulte strøm/vannrør, og husk å bore begge hullene innenfor samme hulrom i reisverket. Synd om de havner på hver sin side av en bjelke…

Uttaket bak TVen på soverommet

Uttaket bak TVen på soverommet

Ledningsbunten har funnet veien

Ledningsbunten har funnet veien til stua