Skandiabanken svikter idealene

Da Skandiabanken ble lansert skrev de følgende i en pressemelding:

Alle er fordelskunder
I SkandiaBanken.no er alle kundene fordelskunder. Det vil si at alle får høy innskuddsrente fra første krone, 6 prosent effektiv rente uansett hvor stort beløp som står inne på kontoen.
[…]

Alt i Ett-konto
Hele konseptet i SkandiaBanken.no er bygget opp med det formål at det skal være enkelt å bli kunde og enda enklere å være kunde. I SkandiaBanken.no finnes derfor bare en type konto.
[…]

Men åtte år senere er noen fordelskunder likere enn andre, fra 23. desember har de med 100.000+ på sparekonto 1,4 prosentpoeng bedre rente enn andre.

I mine kretser var det rundt år 2001 bare studievenner som hadde hørt om Skandiabanken. «Bank på internett?» sa folk. «Uten skranke? Err’u gal?!» Men vi var troende, vi visste at nettbanker var veien å gå. Like vilkår og ingen gebyrer! Vi forkynte det glade bankbudskap for venner, kjente, familie og alle andre som lurte på om vi var steingale som betalte for tyggis med kort.

– Ingen gebyrer?! Det kan du ikke mene?
– Jeg bruker Skandiabanken.
– Scandia? Lager ikke de lastebiler?

Lurer på hvor mange av «oss» som nyter godt av de nye likhetsidealene… Men slik er det vel i krisetider, profitt stiller sterkere enn slitte, gamle idealer.

Takk skal du faen meg ha, Skandiabanken!