Oslo i 3D – Trondheim knapt i 2D

ITavisen.no og Digi.no kan i dag melde at Oslo er tilgjengelig i full 3D via Sesams 3D-karttjeneste. C3 Technologies gjør dette mulig vha. en helautomatisert prosess hvor romlig struktur beregnes ut fra flyfoto tatt fra flere vinkler. Resultatet er ikke mindre enn imponerende!

Joda, jeg ser at det ikke er perfekt, at kantene er ujevne, at teksturene henger litt her og der og at byggene er småskjeve, men det betyr så lite, følelsen av å fly over byen er likevel sterkt til stede.

Jeg tror faktisk ikke jeg har vært så imponert over et stykke teknologi siden første gang jeg spilte Stunts på en PC med lydkort. Å høre «vrom-vrom» i stedet for «pip-pip» var nesten orgasmisk for en PC-frelst tenåring, og jeg visste umiddelbart at lydkort var kommet for å bli. Jeg trodde på samme tid at en oppgradering fra 25 til 300 MB harddisk (da ville jeg fått plass til alle diskettene mine) ville gjøre meg lykkelig, men nok om det…

I mellomtiden har Trondheim så vidt kommet ut av Googletåka. Trondheim kommer, i følge IT-avisen, etter om en måneds tid, men hvorfor var vi ikke først? Selv med min beskjedne innsats som 3D-modellerer vil det nok ta sin tid før Trondheim får oppleve sann teknologisk storhet. Kommunen later heller ikke til å forstå hvor store muligheter frie kartdata kan gi byen.

Uten frie kartdata, ingen storhet.
«Norge Digitalt», sa du? Ja, særlig…

Det går vel med «Teknologihovedstaden Trondheim» som det gikk med «IT-byen Steinkjer«.
Å? Ikke hørt om den? Nei, nettopp… 😉