IKKE fortell oss hva du synes om den nye kartløsningen

Jeg oppdaget nylig at Gulesiders kartløsning hadde fått en overhaling, med blant annet visning i browserens fulle bredde som default. Nice for oss som liker å bruke sparepengene på datautstyr og store skjermer (og alle andre for den saks skyld).

Nederst til høyre finner jeg en liten lenke som inviterer til ris & ros, og tenker at jeg skal sende noen positive ord til utviklerne. Så klikker jeg lenken og får dette:

Det første jeg tenkte var «Hva faen var det jeg klikka på nå?!», etterfulgt av «HÆ?!». Innen jeg rekker å komme til hektene og lese de to linjene blir jeg kastet videre til neste side. Der finner jeg skjemaet under, dvs først må jeg angi at jeg er «Privatkunde», deretter får jeg opp skjemaet med de «riktige» feltene.

Er det dårlig valg av tilbakemeldingsverktøy som er problemet, eller er det en bevisst strategi for å slippe henvendelser. Isåfall: hvor er kryssboksene for «Ja, jeg har lest vilkårene» og «Ja, jeg har ofret en geit»?

Som en kuriositet:

Hvis man i bildet over klikker «request your account» (som er en mailto-lenke) vil favorittepostprogrammet ditt fyre opp en delvis forhåndsutfylt mail med emnet «Forespørsel om konto til Interactive Forms internet demo». Tja, jeg har jo allerede fullversjonen av internett, så jeg vet ikke om demoen frister like mye…

Teksten i e-posten er enda bedre: «Vennligst gi oss ditt navn og foretak». Hvis jeg må ofre enkeltmannsforetaket for å få en demo av the interwebs er det iallfall uaktuelt… «Take me to your leader» tror jeg heller vi sier 😉